donderdag 14 mei 2015

Patroon en werkbeschrijving Stoffemieke en Stoffejanneke (ontwikkeld door Peggy)

Bij afdruk van patroon: controleer dat de naad effectief 1 cm is. 




Werkbeschrijving

Voorbereiding

Patroondelen:
  • hoofd 2X knippen/ Haar 1X voorkant, 1X achterkant
  • buik 1X knippen aan stofvouw
  • arm 4X knippen
  • been 4X knippen
  • schoen 4X knippen
  • kleed of shirt 2X knippen
In mijn voorbeeld heb ik de haren, de schoenen en het kleedje in een fantasiestof geknipt. Laat je fantasie de vrije loop.

Stap 1

Appliceer de "haartjes vooraan" op het eerste hoofd.



Doe dit ook op het 2e hoofd met "haartjes achteraan".


Doe hetzelfde met de schoentjes op de beentjes. Plooi op de vouwlijn om om een mooie afwerking te hebben en geef daar een stiksel.





Stap 2

 Leg de beentjes met de goede kant van de stof op elkaar, stik rondom en laat de bovenkant open. Hecht bij begin en einde. Doe nu hetzelfde voor het tweede been. Keer beide beentjes.


Stap 3

Stik beide armpjes rondom en laat de zijkant open. Hecht bij begin en einde.Keer beide armpjes. Vul zowel de armpjes als de beentjes en leg ze opzij (laat de opening nog steeds open!).



Stap 4

Nu gaan we de beentjes aan de buik hechten. Neem je buikdeel. Leg het met de goede kant van de stof gericht naar jou op tafel. Leg de 2 benen op je stof aan de keerpunten (zie patroon). Plooi nu de stof over de benen heen (alsof ze in een slaapzakje zouden zitten) en stik doorheen de benen het buikdeel onderaan dicht en stik nu ook de zijnaad toe.Vul het buikje met vulling, maar laat het nog open.



Stap 5
Armpjes aan het kleedje hechten.
Neem het kleedje of de shirt en leg het met de goede kant van de stof naar jou gericht op tafel. Leg de 2 armen op de stof met de armpunten (zie patroon).Stik de armen vast.Leg nu het andere stofdeel erop en stik de zijnaden toe. Werk de zoom mooi af. Er is 2cm zoom voorzien.





Stap 6

Steek het buikje door het kleedje. Zorg dat je stof ver genoeg zit zodat alles zeker meegestikt wordt.


Stap 7

Stik de twee hoofden aan elkaar vast. Hecht begin en einde, laat een opening aan de hals.Keer het hoofdje en vul het op.Steek het hoofdje in het kleedje en sluit met een sierstiksel erboven op.



Veel plezier!
Peggy



Een alternatief voor het vastzetten van het hoofdje


Geen opmerkingen:

Een reactie posten