zaterdag 7 november 2015

Chemohat Martin vs2

De Martin vs1 valt het mooiste als je hem wat naar achteren trekt. Maar wat als je nu een chemomuts wil die goed rond het hoofd past? Daarvoor dus deze tweede versie met coupenaden ("neepjes" in de volksmond). Ook de "band" maakten we wat korter, dit is naar eigen keuze.

Stap 1

Knip het patroon  2X uit je binnenstof en 2X uit je buitenstof ( op de foto zie je band en muts apart, maar het is net zo goed deze aan elkaar te plakken of in één stuk te houden). Neem alle merktekens over, zowel het midden als de uiteindes van de coupenaden.





Stap 2

Begin met 2 lapjes van dezelfde kleur. Leg de merktekens van de coupenaden op elkaar naar achter en stik vast. Hieronder zie je bij het linkse lapje hoe het er aan de achterkant uit hoort te zien en bij het rechtse lapje hoe het er aan de voorkant uit hoort te zien.


Stap 3

Knip het stukje langs de achterkant af en strijk de naden glad. Het moet er dan ongeveer zo uit zien:

Stap 4

Leg nu beide lapjes met de goede  kanten op elkaar en stik de ronding vast zodat je al een soort van "muts" krijgt. Tip: zorg dat de coupenaden ook goed op elkaar lig en speld deze eventueel extra vast. Het staat echt niet als beide coupenaden een cm of zelfs al maar een halve cm uit elkaar liggen. 



Stap 5

Geef knipjes in de ronding en dun de hoekjes uit


Stap 6

Herhaal stap 2-5 met de andere 2 lapjes. Leg vervolgens één muts met de goede kant naar buiten, de andere muts met de averechtse kant naar buiten.

Stap 7

Schuif de twee mutsen in elkaar zo dat de goede kanten tegen elkaar zitten. Naai nu de rechte kant vast (telkens maar 2 lagen nemen), maar laat een keergat.


 

Stap 8

Keer binnen- en buitenmuts door het keergat.


Stap 9

Duw de binnenmuts in de buitenmuts en dicht het keergat met een blinde handsteek ofwel met een siersteek (of beide).


Muts klaar! :-)









1 opmerking: