woensdag 10 februari 2016

Redonzakjes model Lutgard (ontwerp: Lutgard)

Wat heb je nodig? 

  • 2 doeken niet-rekbaar katoen van 34cm X 43 cm (naadwaarde inclusief)
  • Voor het lint: 1,40m op 8cm




Stap 1


Plooi de stof voor het lint in de lengte dubbel. Stik op 1cm en keer zodat je een lint bekomt van ongeveer 3cm breedte.


Stap 2

Leg je binnen- en buitenstof met de goede kanten op elkaar, leg het lint langs rechterkant van het middelpunt van de stofbreedte en op 1 cm afstand van de zijkant tussen beide stoflapjes.

Doorstik nu de hele stofbreedte op 1 cm afstand, plooi je werk open en leg je naden naar de kant van je binnenstof en geef langs de goede kant van stof een sierstiksel op enkele millimeters van je naadrand.

 (linten goed leggen tussen de twee stoffen die met de goede kanten op elkaar horen te komen)


 (vastnaaien aan de uiteinden van de linten)

(resultaat na vastgenaaide linten)

(openplooien + siersteek)

Stap 3

Plooi je werk toe met goede kant van stof op elkaar, zodat de zijnaden mooi op elkaar liggen, stik de zijnaad toe op 1 cm naadwaarde, stop op 1.5 cm van de onderkant.
a ) Laat je naald in de stof staan, hef je stikvoet en keer je werk en stik de onderkant toe op naadwaarde 1.5 cm. Hecht op de hoeken.
b) Hoeken uitdunnen door ze af te knippen, zorg dat je niet in je stiksel knipt, laat een kleine ruimte (dit wordt het keergat).


(keergat is waar de linten uitkomen, rechter korte zijde + volledige lengte beneden is dichtgenaaid)

Stap 4

Maak nu een bodem van ongeveer 5cm, maar enkel in de buitenkant van de stof. Op die manier steekt er geen punt uit als het zakje gevuld is. Het is iéts meer werk, maar het oogt mooier en de redons blijven stabieler staan.




Stap 5


Draai nu het zakje met de goede kanten naar buiten. Dicht het keergat en duw de binnenstof in de buitenstof. Mooi strijken en klaar! :-)









Geen opmerkingen:

Een reactie posten