woensdag 9 maart 2016

Billie

Deze muts dient gemaakt te worden in een rekbare stof. Ik werkte hier met overlock voor de test, maar zou dit afraden voor echte chemomutsjes gezien die naden toch wel dikker vielen dan verwacht. Een gewone stretchsteek van de naaimachine is een betere optie. 

Stap 1

Knip het patroon 12 keer uit. 6 keer in een binnenstof, 6 keer in een buitenstof. Hiernaast knip je 2X een boord uit (eventueel in een contrasterende kleur) van max 56 X 7 cm. Afhankelijk van hoe hard je stof rekt. De stof die ik gebruikte, was nogal "slap" in rek en zou te groot vallen met deze afmetingen, ik heb voor deze dunne rekstof de "boordstof"-regel van 2/3e toegepast.


Stap 2

Naai de zes lapjes van de binnenstof aan elkaar. Wanneer ze allemaal aan elkaar staan, naai je ook lapje 1 aan lapje 6. Doe hetzelfde voor de lapjes van de buitenstof. Je krijgt dan al twee mutsachtige vormen.



Stap 3

Plooi de band dubbel en naai de korte zijden dicht zodat je een cirkel krijgt. Spelt deze gelijk verdeeld op de onderkant van de buitenmuts met de goede kanten op elkaar. Als je alles nu naar de goede kant draait, lijkt je muts "te lang". Later wordt de boord omgeplooid en zal ze goed zitten. Doe nu exact hetzelfde voor de binnenmuts. 



Stap 4

Schuif beide mutsen in elkaar met de goede kanten tegen elkaar. Naai de onderkant van de boord dicht, maar laat een keergat. 


Stap 5

Draai beide mutsen naar de goede kant. Duw de binnenmuts in de buitenmuts en dicht het keergat. Sla de boord om en klaar is je muts!










Geen opmerkingen:

Een reactie posten