zaterdag 19 maart 2016

Redonzakjes Virga Jesse

De werkwijze voor redonzakjes voor 1 redon of voor 2 redons is exact hetzelfde. Het eindresultaat van een zakje voor 1 redon is 23cm X 13cm. Het eindresultaat van een zakje voor 2 redons, is 23cm X 26cm.

Beschrijving is 1cm naadwaarde inclusief.

Benodigdheden

Voor enkele redon

  • 2 lappen stof van 29 X 26 voor het hoofdzakje
  • 2 lappen stof van 15 X 22 voor het zijzakje
  • Lint van 90cm om schuin over hals en schouder te hangen of lint van 30cm om enkel over 1 schouder te hangen.

Voor dubbele redon

  • 2 lappen stof van 49 X 29 voor het hoofdzakje
  • 2 lappen stof van 22 X 28 voor het zijzakje
  • Lint van 90cm om schuin over hals en schouder te hangen of lint van 30cm om enkel over 1 schouder te hangen.

Stap 1

Neem de twee lapjes voor het zijzakje. Leg ze met de goede zijden op elkaar. Stik de 4 zijden dicht, maar laat een keergat. Draai de stofjes naar de goede kant door het keergat. Strijk alles goed plat en dicht het keergat. Je hebt nu een dubbel lapje stof. 


Stap 2

Zoek het midden op van de grote lap stof die je voor de buitenkant wil gebruiken. Spelt het buitenzakje op de goede kant van de stof in het midden van één helft (hou er rekening mee dat er aan de zijkant 1cm naadwaarde wegvalt. Leg het lapje dus in het midden tussen het middelpunt van de lap en de zijkant-1cm). Naai het lapje erop vast, maar laat de bovenkant open zodat hierin de bedrading kan (ter illustratie zit er op de foto een doosje in). 

Stap 3

Leg je lint nu aan de linkerhoek en rechts naast het middelpunt. Leg hierop de andere lap stof met de goede kant naar beneden. Spelt de kant van het lint goed vast en naai deze zijde dicht.


Stap 4

Plooi je werk open en strijk de naad naar de binnenstof toe. Geef een sierstiksel op de binnenkant van de stof op een paar mm van het midden zodat de naad mooi vast zit. 


Stap 5

Plooi je werk open met de goede kant naar boven. Plooi het vervolgens dicht met de goede kanten tegen elkaar op de manier zoals op de foto:

Stap 6

Naai de korte zijde dicht aan de stof die je voor de buitenkant koos. Naai ook de lange zijde volledig dicht. Naai van de korte zijde van de stof die je voor de binnenkant koos slechts een stuk dicht, laat een keergat. 

Stap 7

Draai het werkje met de goede kanten van de stof naar buiten door het keergat. Dicht het keergat en duw de binnenstof in de buitenstof. Je zakje is af! 






.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten